Bentley Mulsanne Speed – krstarica za preko 300 na sat

By ana popovic

bentliii


Z
a one kojima nije dovoljno 512 ks i 296 km/h, koliko razvija i standardni Mulsanne, Bentley je napravio Speed verziju koja ovaj model podiže na još viši nivo.

Bentley Mulsanne Speed biće dostupan u četiri nove boje a sportski imidž naglašen je diskretnim stilskim intervencijama na spoljašnjosti, kao što je crna mreža na prednjoj maski i braniku ili nove 21 inčna alu felne.

Kupci će moći da izaberu i jednu nekoliko novih dezena i kombinacija boja i materijala u kabini, a među novim opcijama je i Sport mod, zahvaljujući kome oslanjanje postaje tvrđe, a volan direktniji.

Aktuelni 6.75 litarski V8 pojačan je tako da sada proizvodi 537 ks (395 kW) i 1.100 Nm najvećeg obrtnog momenta, a snaga se prenosi pomoću osmobrzinskog automatskog mjenjača.

bentliiii1

To je dovoljno da Mulsanne Speed od 0 do 100 km/h stigne za 4,9 s i da ubrza do maksimalnih 305 km/h.

Iako za buduće vlasnike to i nije od nekog značaja, automobil ima mogućnost deaktivacije cilindara i praktično svođenje V8 motor na V4, kada u vožnji nijesu neophodne maksimalne performanse.

U tim trenucima, emisija ugljen-dioksida smanjuje se sa 393 g/km na 342 g/km.

Kao i brojni jesenji noviteti, i ovaj model imaće premijeru na pariškom salonu automobila. Početna cijena iznosi 315.000 eura, a prvi vlasnici uživaće u svom primjerku na zimu 2015.

B92

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!