CBCG: Iz Crne Gore se odlilo blizu 70 miliona eura

By Predrag Zečević

cbcg


U
kupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prvih sedam mjeseci iznosio je 259,2 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 69,4 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Ukupan odliv je, u odnosu na isti period prošle godine, porastao 23,6 odsto, odliv po osnovu povlačenja novca nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosio je 59,3 miliona , a ulaganja rezidenata u inostranstvo 10,1 milion eura, prenosi agencija MINA-business.

Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prvih sedam mjeseci iznosio je 189,8 miliona eura, što je 1,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 123,3 miliona eura, a od toga je u nekretnine uloženo 96,2 miliona, dok je u preduzeća uloženo 27 miliona.

U formi interkompanijskog duga ostvaren je priliv od 131,9 miliona, a po osnovu povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu četiri miliona eura. (Mina BUSINESS)

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!