Ford predstavio unaprijeđeni C-MAX i Grand C-MAX

By aleksandra stankovic

1809Ford


D
va „Fordova“ mini-van modela prošla su kroz niz vizuelnih i mehaničkih promjena, među kojima je najupadljivija nova maska hladnjaka, a najznačajnija novi dizel motor.

S obzirom da je kompanija u fazi uniformizacije vizuelnog identiteta, restilizacija Forda C-MAX iziskivala je obimnije zahvate na spoljašnjosti koji su najučljiviji na prednjem dijelu automobila, piše B92.

Velika prednja maska, zbog koje je C-MAX imao agresivniji izgled, smanjena je, preoblikovana po ugledu na najnoviju generaciju „Fordovih“ modela, i izmještena na poziciju između farova.

Zbog toga je restilizovan čitav branik, a preoblikovani su i farovi koji sada imaju dopadljiviji dizajn.

Promjene na zadnjem dijelu su diskretnije i obuhvataju stop svjetla i vrata prtljažnika.

Kao i obično kada je u pitanju redizajn nekog od modela, „Ford“ je ponudio kupcima nove boje spoljašnjosti i drugačije alu felne.

Na raspolaganju je i novim multimedijalni sistem SYNC 2, koji je debitovao u restilizovanom Focusu.

Uz njega dolazi osmoinčni ekran osjetljiv na dodir, koji je zamijenio izvjestan broj dugmića u kabini. Pored toga, redizajniran je i volan, ali i komande klima uređaja.

Uz neizbježne nove materijale i dezene sjedišta, „Ford“ je unaprijedio i zvučnu izolaciju i smanjio vibracije u kabini tokom vožnje, naročito u verzijama sa dizel motorima.

Ford C-MAX i Grand C-MAX biće dostupni sa novim 1.5 litarskim TDCi dizelašem sa 120 KS i poboljšanim 2.0 litarskim TDCi motorom, u verzijama sa 140 KS i 163 KS.

Paletu benzinaca sačinjavaće 1.0 litarski EcoBoost sa 100 KS i 125 KS, kao i 1.5 litarski EcoBoost motor u varijantama od 150 KS i 180 KS.

„Ford“ je saopštio i da je na modelima za 2015. unaprijedio i upravljački sistem i sistem oslanjanja.

U ponudi je i MyKey tehnologija koja vlasnicima omogućava da pomoću podešavanja kontakt ključa ograniče maksimalnu brzinu vozila, jačinu ozvučenja i slično, kako bi se povećala bezbjednost u vožnji kada automobilom upravljaju mlađe osobe bez velikog vozačkog iskustva.

Na raspolaganju su i brojni elektronski bezbjednosni sistemi, poput adaptivnih farova, sistema asistencije prilikom parkiranja, upozorenja na mogući sudar sa drugim vozilom, kada auto nailazi na raskrsnicu, sistema za izbjegavanje sudara u vožnji u gradu…

Ford C-MAX i Grand C-MAX za 2015. imaće premijeru na sajmu automobila u Parizu, početkom oktobra.

izvor: nezavisne.com

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!