Pobjeda: Vijesti državi duguju više od 600.000 eura

By Predrag Zečević

eur


D
ug medijskog koncerna „Vijesti“ državi po osnovu poreza i doprinosa mogao bi biti iznad 600.000 eura. Procjena duga TV Vijestije 353.666, a Dejli presa 287.000 eura, saznaje Pobjeda iz nekoliko izvora u Poreskoj upravi, bankarskim krugovima i Vijestima.

Prema nezvaničnim informacijama, Poreska upravaje 10. septembra preduzela mjere prinudne naplate i blokadom poslovnog računa TV Vijesti uspjela da naplati 43.503 eura.

Postupak inspekcijskog nadzora u Dejli presu započet je 10. septembra, dok su TV Vijesti dan ranije obaviještene o početku kontrole pravilnosti obračuna uplate poreza i doprinosa, koji je zvanično zakazan za 24. septembar.

Prema Zakonu o inspekcijskom nadzoru, nalog za kontrolu se poreskom obvezniku uručuje 15 dana prije početka nadzora.

Inspektori su počeli provjeru uplata poreza i doprinosa i Monitora i Ju media monta, a dug bi, prema procjeni na osnovu ranije podnijetih IOPPD prijava, iznosio oko 90.000 hiljada za Ju media mont i 10.000 za nedjeljnik Monitor.

Prema Zakonu o poreskoj administraciji, u slučaju neplaćanja poreskog duga Poreska uprava može primjenjivati mjere prinudne naplate, tako što će blokirati poslovne račune ili plijeniti njegovu pokretnu ili nepokretnu imovinu. Poreski inspektori su posljednji put bili u kontroli Dejli presa, prema saznanjima Pobjede, 2010. godine, a Ju media monta 2009. godine. (Pobjeda, CdM)

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!