Vlada: Kinezi finalizovali proceduru za Ugovor o autoputu

By kristina jerkov

1609putevi


P
redsjednik Vlade Milo Đukanović primio je večeras predstavnike kineske kompanije CRBS, izvođača radova na izgradnji dionice autoputa Bar – Boljare, navode iz Biroa za odnose s javnošću crnogorske Vlade.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, predstavnici CRBS-a, sa kojima je ranije potpisan Ugovor o izgradnji autoputa, informisali su predsjednika Vlade da su stvoreni preduslovi za finalizaciju formalne procedure za skoro potpisivanje Ugovora o finansiranju i početak realizacije ovog značajnog projekta. Oni su iskazali očekivanje da će i sa crnogorske strane biti dobijeno zeleno svjetlo kroz parlamentarnu proceduru verifikacije Zakona i Ugovora o autoputu, kako bi radovi mogli da počnu.

– Premijer Đukanović istakao je da Vlada vjeruje u izvjesnost i uspješnost realizacije projekta koji će stvoriti prostor za naredne faze ovog i buduće infrastrukturene projekte u Crnoj Gori. Predstavnici CRBS-a su posebno istakli spremnost za angažovanje domaće radne snage i potencijala, kao i da tokom trajanja radova organizuju edukaciju studenata za oblast izgradnje puteva – zaključuje se u saopštenju nakon susreta Đukanovića i predstavnika CRBS-a.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!