Govorimo o kriminalu u CG

U emisiji govorimo o:

Marija Marković

– Sve čescim kriminalnim obračunima koji su uznemirili domaću javnost.Nedavno je tim povodom odrzana Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost na kojoj je konstatovano pogoršanje bezbjednosne situacije u državi, zbog čega je direktor Uprave policije Slavko Stojanović podnio ostavku, kao i načelnik Centra bezbednosti Podgorica Jovica Rečević, a bilo je smjena i u ANB-u.Da li su crnogorski kriminalci korak ispred bezbjednosnih službi i na koji će se način država postaviti prema tom problemu, otkriva nam kriminolog Velimir Rakocević.

– U redovnoj kontakt rubrici “Pitajte advokata” govorimo o Utvrdjivanju očinstva.Svaka peta DNK analiza u Crnoj Gori negira očinstvo, odnosno dokazuje da pretpostavljena osoba nije otac djeteta.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokatica Rajka Nikčević Gazivoda.

– Sporazumu o saradnji između Saveza slijepih CG i Unije poslodavaca, kao jednim od prvih prijatelja portala „zaposliosi.me“.Portal se bavi povezivanjem poslodavaca i nezaposlenih lica sa invaliditetom, u cilju dostizanja što većeg broja zaposlenih OSI.Ima za cilj da ublaži predrasude društva o “OSI”, istakne njihove stručne kvalifikacije, mogućnosti i potencijale,pomogne zapošljavanje i poveže ih sa poslodavcima i raspoloživim radnim mjestima

– Projektu NVO Juventas “Bajke su za svakoga”. Deset tradicionalnih narodnih bajki dobija alternativne forme i u njima su učitani novi kodovi, promijenjene tradicionalne uloge, a sve sa ciljem da, kroz bajke, djecu, a i starije učimo nekim lijepim vrijednostima, koje upravo bajke propagiraju. To su ljubav, poštovanje i razumijevanje drugog i drugačijeg.

– Pilot testiranjima koje sprovodi Ispitni centar Crne Gore.Devetogodišnjaci će ove godine prvi put biti testirani iz matematike i prirodnih nauka u okviru u Međunarodnog istraživanja trendova u znanju iz tih predmeta TIMSS.Više u razgovoru sa direktoricom Ispitnog centra-Draganom Dmitrović.

– U Jutarnjem programu možete pogledati priče o Gradskim vratima Kotora, mini ZOO vrtu u Podgorici, stonoteniseru iz Bijelog Polja, agro mjerama za poljoprivrednike iz Bara i brojne druge.

Najavljujemo:

– Dan Centralne banke Crne Gore koji se obilježava 11.aprila.Gošća u emisiji biće Bojana Supeljak-direktorica Muzeja novca sa Cetinja.

– Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Najavićemo Humanitarnu akciju za djecu iz Bijele, a potom ce se naši reporteri uputiti prema Kolašinu.Posjetićemo lokalnu TO, a čućemo i ima li posjetilaca na skijalištu.

– Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijani…

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!