Beranac uhapšen u Moskvi

Službenici policije Ruske Federacije su, postupajući po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica, u Moskvi lišili slobode pedesetogodišnjeg D.D. iz Berana, zbog sumnje da je učestvovao u švercu droge.

Ilustracija (Foto:rtcg.me)Foto: Ilustracija (Foto:rtcg.me)

„NCB Interpol Podgorica je raspisao međunarodnu potjernicu za D.D. radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela kriminalno udruživanje i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga,“ navodi se u saopštenju.

„D.D. se potražuje zbog navedenih krivičnih djela za koja je osumnjičen u okviru policijske akcije „Artur“. Akcija „Artur“ sprovedena je, podsjećamo, 27.12.2017. godine, a realizovali su je službenici Odsjeka za borbu protiv droge u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Bijelom Polju i u sadejstvu sa službenicima Specijalne antiterorističke jedinice, CB Berane, OB Rožaje i OB Plav. Višemjesečna akcija „Artur“ je bila usmjerena na presijecanje lanca krijumčarenja opojne droge marihuana iz Albanije i Kosova u Crnu Goru, a zatim dalje prema Republici Srbiji i zemljama Zapadne Evrope. Službenici Odsjeka su u akciji zaplijenili oko 15 kilograma marihuane tipa skank. Navedenog dana, 27.12.2017. godine, četiri lica su lišena slobode dok su se tri lica potraživala, a među ta tri lica bio je D.D.“

Slijedi komunikacija između nadležnih organa Ruske Federacije i Crne Gore u vezi sa izručenjem ovog lica našoj državi, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar