Braća uhapšena zbog pokušaja ubistva

#UpravaPolicije

Braća Dejan (29) i Miško (23) Matanović uhapšeni su danas zbog pokušaja ubistva, nakon petodnevne potrage.

Policija traga za napadačima (ilustracija)

Braća Matanović se sumnjiče da su prije pet dana pokušali da ubiju H.T.

Kako se sumnja, oni su 12. jula oko 12.20 sati ispred Dekar benzinske pumpe koja se nalazi u ulici Put Radomira Ivanovića, na izlazi iz Podgorice prema Tuzima, fizički napali H.T, koji se nalazio u svom vozilu, udarajući ga rukama i nogama, pokušavajući da ga primoraju da napusti vozilo.

H.T. je uspio da pobjegne vozilom, a dok se udaljavao sa lica mjesta, Dejan i Miško Matanović su, kako se sumnja, zapucali na njega, ali srećom nijesu ga pogodili.

„Nakon izvršenja ovog krivičnog djela oni su se dali u bjekstvo, u pravcu Tuzi vozilom marke `Golf VI`“, navodi se u saopštenju policije

Odmah po prijavljenom događaju CB Podgorica je uputila patrolu na lice mjesta, izuzete su tri čaure sa lica mjesta i drugi tragovi radi vještačenja.

„Službenici podgoričke policije su odmah preduzeli nih operativnih i kriminalističkih mjera i radnji u cilju rasvijetljavanja ovog događaja i došli do saznanja da su osumnjičeni za ovo krivično djelo D.M. i M.M“, naveli su iz policije.

Vozilo, koje su braća Matanović koristila prilikom bjekstva pronađeno je i biće predmet vještačenja.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom užilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv ovih lica podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju“, naglasili su iz policije.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!