Ćetković negira da je učestvovao u ubistvu Šakovića i Jovanovića

#Hronika #DragoljubĆetković #MilošŠaković #Ubistvo

29829843_1570296509763367_1386507384_o-3.jpg

Pritvorenik Dragoljub Ćetković, koji se tereti da je nabavio oružje kojim su ubijeni Miloš Šaković (32) i slučajna žrtva Radivoje Jovanović (41), tvrdi da nema veze sa zločinom, što će, kako je naveo, potvrditi i vještačenje telefona koji su pronađeni kod njega u pritvorskoj sobi.

Kod Ćetkovića su pronađena dva telefona, koje, kako tvrdi pred istražiteljima, nije koristio za neko krivično djelo. Osim Ćetkovića, za dvostruku likvidaciju terete se Kristina Brnović, Predrag i Janko Vukadinović i Marko Jovanović, za kojim je raspisana nacionalna potjernica.

Prema dosadašnjoj istrazi, utvrđeno je da je u likvidaciji Šakovića i Jovanovića učestvovalo sedam osoba. Analizom dokaza i iskaza osumnjičenih, policija i tužilaštvo očekuju da će doći do imena nalogodavca, kao i osobe za koju se vjeruje da je angažovala ekipu za likvidaciju naočigled brojnih građana u samom centru Podgorice.

Istražitelji su uvjereni da će tokom istrage prikupiti dokaze protiv nalogodavca, za kog tvrde da je blizak škaljarskom klanu.

Marku Jovanoviću je, kako istražitelji sumnjaju, za likvidaciju plaćeno oko 50.000 eura i, prema tvrdnjama izvora bliskih istrazi, novac je stigao upravo od škaljaraca. Uloga Brnović bila je da iznajmi stan u kom su se osumnjičeni sastajali i pripremali ubistvo, dok su braća Vukadinović iznajmili “citroen” koji je Jovanovića dovezao i odvezao sa mjesta zločina.

Šaković i Jovanović ubijeni su u subotu, 31. marta, oko podneva.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!