Kolašin: Oduzeto 7.400 šteka cigareta

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#Cigarete

Kolašinska policija jutros je kontrolom vozila pronašla 7.400 šteka cigareta za koje se sumnja da su namijenjene nelegalnoj trgovini.

foto: Uprava policije

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, u koordinaciji Centra bezbjednosti Podgorica kojem ovo Odjeljenje pripada, jutros kontrolom vozila pronašli i oduzeli 7.400 šteka cigareta za koje se sumnja da su predmet nedozvoljene trgovine. Protiv lica koje ih je prevozilo će biti podnijeta krivična prijava.

„Službenici Stanice policije OB Kolašin su danas oko 8.15 sati, u mjestu Žuti krš, postupajući shodno operativnim saznanjima a u koordinaciji sa CB Podgorica, zaustavili kombi vozilo „Daimler Chrysler“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ž.B. (32) iz Podgorice. Pronađeno je 148 paketa u kojima se nalazilo ukupno 7.400 šteka cigareta marki „Cosmopolitan“ i „Calypso“ za koje Ž.B. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu“, saopšteno je iz Uprave policije.

Pročitajte još:   Ne kriju ništa o BMW-u iz kog je ubijen Nedović, a Šaković ranjen?

foto: Uprava policije

Sumnja se da su cigarete nabavljene u svrhu prodaje na crnom tržištu.

„Lice je privedeno u službene prostorije OB Kolašin na dalju obradu i postupanje. Vozilo sa cigaretama je takođe dislocirano na prostor koji se nalazi okviru OB Kolašin. O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina, te naložio da se protiv Ž.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo“, piše u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar