„Marović i dalje na psihijatriji u Beogradu“

Advokati Svetozara Marovića i danas ponavljaju da se on nalazi na liječenju u Beogradu.

Foto: RTCG

Svetozar Marović, koji je po vlastitom priznanju, šef kriminalne grupe, koja je budžet opštine budva oštetila za više desetina miliona eura, i dalje je daleko od izdržavanja zatvorske kazne.

Po saznanjima crnogorskih organa nalazi se u Srbiji, o čemu je potpredsjednik Vlade, Zoran Pažin, podsjetio ministra unutrašnjih poslova republike Srbije.

„Javne izjave potpredsjednika Vlade Nebojše Stefanovića dobar su povod da, i ovim putem, izrazim očekivanje da će gospodu Maroviće, nadležni organi republike Srbije uhapsiti i omogućiti da budu upućeni na izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori“, saopštio je juče Pažin.

Od raspisivanja potjernice do danas, nije bilo nikakvih informacija o postupanju nadležnih organa Srbije. Advokat Svetozara Marovića, Dimitrije Dapčević, koji ga zastupa u postupku za trajno oduzimanje imovine, je u kako kaže, povremenoj komunikaciji sa njim.

„Prema mom saznanju Svetozar Marović se nalazi u Beogradu na liječenju na psihijatrijskoj klinici i to predstavlja glavni razlog njegovog nedolaska za postupke koji se vode protiv njega u Crnoj Gori“, kazao je Dapčević.

U intervjuu za Televiziju Crne Gore, 20. marta, premijer Duško Marković kazao je da Marović nije dostupan.

„Ne možete da kažete da mi upravljamo pravosudnim i policijskoim sistemom zemlje u kojoj se pretpostavlja da je on“, kazao je tada Marković.

Više od deset puta, RTCG je pokušavala da dobije odgovor od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na pitanje o slučaju Marovića, ali bezuspješno. Potjernicu za Marovićem, srpski ministar je komentarisao posljednji put jula 2017.

„U slučaju da postoje svi preduslovi da mi otkrijemo gdje se gospodin Marović nalazi, nema nikakvih sporova da ćemo mi u MUP-u raditi u skladu sa zakonom“, reako je tada Nebojša Stefanović.

Podsjećamo, srpske vlasti su se hvalile da su tokom 2013. locirali i pratili kretanje Darka Šarića u četiri zemlje Južne Amerike, a ulogu u tome su, kako su tada istakli, imali i crnogorski organi. Svetozar Marović, za kojim je raspisana potjernica, i dalje se liječi, u Beogradu.

Marović se tužiocima nagodio da odleži tri godine i devet mjeseci zatvora, da u državni budžet uplati milion eura, i da 100.000 eura donira u humanitarne svrhe. Sve to postalo je pravosnažno, no Marović ni jedan dan od tada, nije proveo u zatvoru, niti je uplatio predviđena sredstva.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/04/6/275440/Terzic.mp4 Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!