Medojević odbio da odgovara

#NebojšaMedojević

U Specijalnom državnom tužilaštvu danas je održano saslušanje lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, koji je osumnjičen da je organizator kriminalne grupe koja je navodno prala novac.

Medojević pozvao institucije da “prekinu progon” (Screenshoot: Facebook video)

Medojević je sa svojim advokatima nakon saslušanja održao konferenciju za medije.

Lider PzP je kazao da je odbio da odgovara na pitanja tužioca, ali je rekao da će odgovorati na pitanja suda. On je kazao da je tako postupio jer SDT ne postupa profesionalno.

„Specijalnoj tužiteljki Lidiji Vukčević dao sam iskaz da se tužilaštvo ponašalo neprofesionalno i nekorektno, da je riječ o politički montiranom procesu zbog njegovih javno izrečenih stavova“, kazao je Medojević.

On je ponovo istakao da SDT nije prikupilo nijedan dokaz.

„Posebno sam istakao da je ovo prvi put da je tužilaštvo samoinicijativno pokrenulo postupak kada je pokrenulo istragu o jednom od najdelikatnijih krivičnih djela – pranje novca i finansiranje terorizma. To je činila policija ili specijalni državni organ i to je glavna poenta sa današnjeg saslušanja“, naveo je lider PzP-a.

On je kazao da se u njegovom slučaju radi o privatnoj pozajmici novca od čovjeka koji je dokazao da je novac stečen na legalan način i da ta privatna transakcija nema veze sa Pzp ili s njim lično.

Na konferenciji su, pored Medojevića, govorili i njegovi advokati Feđa Dimović i Dražen Medojević.

„Specijalni državni tužilac Katnić se ponaša kao nekada sovjetski tužilac Višinski koji je govorio – dajte mi čovjeka, ja ću naći zločin“, kazao je Medojevićev advokat Feđa Dimović.

„Vodite poštovane sudije računa o svom kredibilitetu, ako budete radili u skladu sa zakonom, jasno je kako će ova priča biti završena“, kazao je Dražen Medojević, jedan od branilaca lidera PzP-a.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević saslušavala je Medojevića oko sat vremena.

Podsjetimo, Medojeviću je Skupština skinula imunitet krajem juna nakon čega je proveo skoro sedam dana u zgradi Parlamenta. Nakon toga je Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković izdao obavezno uputstvo za postupanje kojim brani da se Medojević hapsi.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!