Osumnjičen da je krao televizore, frižidere, alat, plinske boce…

hapšenje-otisci.jpg

U Herceg Novom je uhapšen A.S. (33) državljani Kosova sa prebivalištem u Tivtu, jer se sumnja da je počino dvije teške krađe.

“On je u oktobru 2017. pajserom otvorio prozor na kući I.B. nakon čega je ušao unutra razbacio stavri i ukrao televizor marke Vox i ruter za televizor. Ukradene stvari je prodao na pijaci u Tuzima u Podgorici”, saopštila je Uprava policije.

A.S. je u aprilu ove godine nasilno ušao u kuću J.P. u selu Zabrđe na poluostrvu Luštica, odakle je ukrao frižider marke Quadro, muzičku liniju marke Samsung i akumulatorsku ručnu baterijsku lampu. Ukradene predmete osumnjičeni je sakrio u pomoćnom objektu kuće koju koristi.

“Policijski službenici CB Herceg Novi i OB Tivat, postupajući po operativnim saznanjima, a na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru su, 4. maja, pretresli kuće i pomoćneprostorija koje koristi A.S. u Tivtu. Tada je oduzet veći broj predmeta i stvari za koje se pretpostavlja da su ukradeni”, naveli su u Upravii policije.

Tokom kriminalističke obrade policija je utvrdila da je A.S. tokom 2017. i 2018. godine počinio više krađa na teritoriji poluostrva Luštica, ntako što je nasilno otvarao ulazna vrata objekata, poslije čega je iz njih krao tehničke stvari (televizore, muzičke linije, risivere), alat, plinske boce i druge stvari.

“U konsultaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije vlasnika kuća i vikendica, jer se radi, u većini slučajeva, o kućama stranih državljana koji trenutno nisu u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!