Pogledajte akciju zapljene 20 tona hašiša

Italijanska policija objavila je snimak akcije zapljene 20 tona hašiša u kojoj je uhapšeno 11 državljana Crne Gore. Mediji su objavili imena uhapšenih.

Screenshot You TubeFoto: Screenshot You Tube

Brod „Remus“ koji je plovio pod panamskom zastavom, isplovio je iz Las Palmasa u Španiji i prijavljena destinacijama mu je bila Turska.

Međutim, kako su saopštile italijanske nadležne službe, brod je promijenio kurs dok je bio u međunarodnim vodama kod obale sjeverne Afrike.

„Evidentne anomalije koje su primijećene tokom konstantnog monitoringa navigacije potvrdile su sumnju da je plovilo „Remus“ uključeno u međunarodni šverc narkotika u koji su prethodnih godina uključene zemlje sa sjevera Afrike“, saopštila je italijanska Finansijska policija (Guardia di Finanza).

Kako piše italijanski list Republik, u akciji su uhapšeni Marko Borozan, Uglješa Kovačević, Vladimir Živković, Srđan Matijević, Stanko Tomičić, Ljubomir Bakočević, Milan Kovačević, Dragoljub Mrgudović, Vladimir Lipovina, Božidar Barović i Velimir Latković.

Operazione #GuardiadiFinanza : sequestrata nave con 20 tonnellate di hashish: 11 arresti. Sommersi nel carburante, oltre 650 sacchi di iuta con 20 tonnellate di hashish. Abbordata in acque internazionali, la nave è stata scortata nel porto di #Palermo – https://t.co/kHWX6eT6kf pic.twitter.com/ZmdNic7y6t

— Rainews (@RaiNews) August 9, 2018

Akcija, kojom je kordinisala američka Agencija za borbu protiv narkotika (DEA), izvedena je 2. avgusta, a brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama. Akciju je inicirala policija Crne Gore.

„Ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije ali se sumnja da je drogu brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana, pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe i njima bliska lica, koje je italijanska policija privela“, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Uhapšeni su bliski kriminalnoj grupi iz Crne Gore, saopšteno je juče na vanrednoj konferenciji Uprave policije.

Na danas objavljenom snimku vidi se presrijetanje broda „Remus“ i istovar zaplijenjenog hašiša u luci u Palermu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar