Specijalni rat protiv specijalnog tužioca

#MilivojeKatnić

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) objavilo je na svom sajtu dio materijala dobijenog iz mobilnih telefona koje je koristio advokat Goran Rodić.

Specijalno državno tužilaštvo tvrdi da se protiv Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnih tužilaca i Specijalnog državnog tužilaštva, „vodi se specijalni rat, kako bi se postignuti rezultati omalovažili, a Specijalno državno tužilaštvo spriječilo da kroz istražni postupak pribavi dovoljno kredibilne dokaze za krivična djela koja su izvršili okrivljeni i prezentuje ih pred nadležnim sudom“.

„U cilju objektivnog informisanja javnosti i posebno sagledavanja oblika i formi specijalnog rata koji traje protiv Specijalnog državnog tužilaštva, te posebno rasvjetljavanja oblika i formi i propagandnih aktivnosti u okviru tog plana, prezentujemo javnosti dio materijala dobijenog iz mobilnih telefona koje je koristio advokat G. R., kao i druge dokaze koji su izuzeti po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, u krivičnom postupku zbog sumnje da je advokat G.R. podstrekavao na davanje mita predstavnike kompanije ‘A2A’, u čijem vlasništvu su akcije Elektroprivrede Crne Gore u ukupnoj vrijednosti od oko 250 miliona eura (koje su blokirane po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva odlukom Višeg suda u Podgorici), kao i u vezi sa predmetom stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, utvrđeno je da je advokat G.R. zajedno sa poslanicima N.M., A.M. i M.K. učestvovao i vodio kampanju protiv Glavnog specijalnog tužioca i tužilaca koji su radili i rade na tim predmetima, sa ciljem, kako je navedeno, opstruiranja istraga koje se vode u krivičnim predmetima“, navodi SDT.

Dio komunikacija između advokata Rodića i drugih lica SDT, kako kažu, prezentuje „u cilju objektivnog informisanja javnosti, te u cilju otkrivanja medijskih manipulacija i planskog vaninstitucionalnog djelovanja ovih lica, i prezentovanja činjenica koje nepobitno ukazuju da je Glavni specijalni tužilac, kao i Specijalno državno tužilaštvo izloženo pokušajima medijske diskreditacije, opstruiranja rada i diskreditovanja ličnosti tužilaca, s ciljem sprječavanja dokazivanja krivičnih djela i otkrivanja učinilaca tih krivičnih djela“.

Materijal iz Rodićevog telefona objavljen je na

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!