Uhapšeni osumnjičeni da su ukrali 2.320 akumulatora

akumulatori-stari.jpg

Polciija je uhapsila četiri osobe osumnjičene za krađu. Kako saopštavaju iz Uprave policije, rasvijetlili su osam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta – osam teških krađa, za čije izvršenje je osumnjičeno ukupno pet osoba. Od njih petoro, četvoro je danas uhapšeno, dok je protiv petog lica takođe danas nadležnom tužiocu podnijet poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca.

Službenici CB Podgorica su identifikovali tri lica kao lica osumnjičena da su počinila četiri krivična djela teška krađa, s tim što se sva tri lica sumnjiče za izvršenje tri teške krađe dok se jedno od njih sumnjiči da je počinilo još jednu tešku krađu. Ova tri lica su lišena slobode. Radi se o E.J. (21), B.K. (23) i A.L. (22) iz Podgorice. Sumnja se da su E.J, B.K. i A.L. počinili tri krivična djela teška krađa u Podgorici, u periodu od 13. januara do 15. maja 2018. godine, na štetu firme Castellana d.o.o. Podgorica. Oni su, kako se sumnja, u navedenom periodu u više navrata iz ograđenog prostora ove firme otuđili ukupno 2.320 akumulatora raznih marki, veličina i amperaže. Osim toga, B.K. se sumnjiči da je u toku noći između 30. aprila i 1. maja ove godine, nakon što je preskočio ogradu, iz skladišta otpada sekundarnih sirovina „Otpadaš“ otuđio 1.700 kilograma bakarne žice raznih profila. Sva tri osumnjičena lica su, uz posebne izvještaje kao dopunu krivičnih prijava, privedena nadženom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela.

Službenici CB Podgorica su takođe uhapsili maloljetnog S.A. (17) zbog sumnje da je, u periodu od 13. do 16. maja ove godine, počinio tri teške krađe, na štetu dva građanina i sportske kladionice “Lob”. On je, kako se sumnja, iz objekta u Lješkopoljskoj ulici u privatnom vlasništvu otuđio pasterizator za cijeđenje voća, plehove od inoksa, mašinu za pranje vozila i bušilicu, koje je potom utovario i odvezao sa lica mjesta. Takođe se sumnja da je S.A. kroz otvoreni prozor ušao u objekat kladionice „Lob“ iz koje je otuđio 51 euro. Sumnja se i da je S.A. otuđio vozilo u privatnom vlasništvu koje je bilo parkirano u blizini pumpe u naselju Zlatica.

Osim navedenog, službenici CB Podgorica su nadležnom tužiocu danas podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv P.J. (32) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio tako što je iz magacina firme Novi Duvanski kombinat otuđio 40 paketa cigareta marke „Mac“. Posebni izvještaj protiv ovog lica je nadležnom tužiocu podnijet u redovnom postupku.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!