Crnogorska kinematografija sve vidljivija

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović primio je danas Ivana Salatića i Dušana Kasalicu, reditelja producenta filma „Ti imaš noć“, koji će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji. Sastanku je prisustvovao i direktor Filmskog centra Sehad Čekić.

Bogdanović primio Ivana Salatića i Dušana KasalicuFoto: Bogdanović primio Ivana Salatića i Dušana Kasalicu

Bogdanović je čestitao autorima, ocijenivši da je ovo veliki uspjeh autorske ekipe, ali i crnogorske kinematografije. Ministar je istakao i da posljednjih nekoliko godina crnogorska kinematografija sve vidljivija na svjetskoj sceni, posebno od osnivanja Filmskog centra koji je značajna podška našim autorima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, autori su informisali Bogdanovića o planiranim aktivnostima na promociji i prezentaciji filma na Venecijanskom festivalu i istakli uvjerenje da će film „Ti imaš noć“ biti zapažen na Festivalu, ističući zadovoljstvo cjelokupne ekipe postignutim uspjehom.

Bogdanović je naveo da će Ministarstvo kulture i u narednom periodu, kao i do sada podržavati filmske stvaraoce iz Crne Gore, ističući posebno zadovoljstvo što će u ovoj godini filmska ostvarenja iz naše zemlje biti predstavljena na brojnim svjetskim festivalima.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Doha Film Instituta, Opštine Herceg Novi, te Turističke organizacije tog grada.

Uloge u ovom ostvarenju tumače: Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar.

Producenti filma “Ti imaš noć” su Dušan Kasalica i Jelena Angelovski iz kuće Meander Film iz Crne Gore, dok je koproducent Non-Aligned Films iz Srbije. Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka Jelena Maksimović, scenografiju potpisuje Dragana Baćović, kostim Lidija Andrić, dizajn zvuka Jakov Munižaba, dok je miks zvuka uradio Nikola Medić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!