EKSKLUZIVNO: Novi trejler za Vukčevićeve „Dječake“

By kristina jerkov

0408trejler


U
susret premijernom prikazivanju „Dječaka iz Ulice Marksa i Engelsa“ reditelja Nikole Vukčevića, sjutra na Kanli kuli od 21 čas, kao jedina crnogorska premijera na Filmskom festivalu u Herceg Novom – Montenegro Film Festivalu, predstavljamo vam novi trejler filma.

– Drugi trejler nosi naziv „Sex & Violence“ i u odnosu na prvi, „dramski“ trejler „Stankova osveta“, sadrži duhovite situacije u kojima su i Stankov mlađi brat, Vojo, i njegova djevojka Danica, junaci paralelnog segmenta priče ovog filma, koja otkriva još jedan sloj intrige „Dječaka“ – ističu iz kuće Galileo koja je producirala ovaj film.

Podsjećamo, za sjutrašnju dugoočekivanu premijeru karte su „planule“ – auditorijum hercegnovske Kanli kule raspordat je za samo tri sata.

Film govori je priča o Stanku (30), koji treba da ubije čovjeka, po prvi put. Ne osjeća se dorastao situaciji. Istog dana, njegov mlađi brat Vojo (16) treba da vodi ljubav, po prvi put. Ni mlađem bratu nije lako, ni on se ne osjeća dorastao… Putevi dva brata će se tog dana ukrstiti nekoliko puta: ono što se u startu čini lakim/teškim – pokazaže svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos će biti preispitan.

U drugom dugometražnom igranom filmu Nikole Vukčevića uloge tumače: Momčilo Otašević („Led“, „Budva na pjenu od mora“, „Zora dubrovačka“), Goran Bogdan („Sonja i bik“, „Svećenikova djeca“), Ana Sofrenović, Emir Hadzihafisbegović, Branka Stanić, Nebojša Glogovac, Branimir Popović, Petar Božović, a pojavljuju se i poznati muzičari – Damir Urban i Nenad Knežević Knez. Film je nastao po motivima drame „Instant“ poznatog srpskog pisca i reditelja Đorđa Milosavljevića, koji su u scenario pretočili Milica Piletić i reditelj Vukčević. Ostvarenje je snimano u Podgorici, Londonu i Zagrebu, i na njemu je rađeno više od četiri godine.

Urbanova obrada pjesme „Ne brini“ donosi novo tumačenje ove kultne pjesme grupe „U škripcu“ i naišla je na dobar prijem publike. Tražena je i na koncertima, što potvrđuje nedavni nastup na budvanskom Sea Dance Festivalu, kada je Damir Urban pjesmu otpjevao sa publikom – dodaju iz Galilea.

Via: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!