Festival tamburaša u Bijelom Polju

Festival tamburaša u Bijelom Polju, ovog vikenda, okupiće brojne ansamble iz Crne Gore i regiona. Prve festivalske večeri biće upriličen i koncert posvećen Kseniji Cicvarić.

Sa jednog od prethodnih festivala u Bijelom Polju (Foto:rtcg)Foto: Sa jednog od prethodnih festivala u Bijelom Polju (Foto:rtcg)

Šesnaesti Internacionalni festival tamburaških orkestara održaće se 3. i 4. avgusta na gradskom trgu u Bijelom Polju. U okviru dvije festivalske večeri nastupiće jedanaest tamburaških orkestara.

Predstaviće se ansambli iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala su popularna novosadska grupa „The Frajle“ i poznata grupa iz Bosne i Hercegovine „Hari Mata Hari“.

Prve festivalske večeri, nakon nastupa tamburaških orkestara, biće upriličen koncert posvećen Kseniji Cicvarić pod nazivom “21 godina poslije“. Na koncertu će nastupiti Šukrija Žuti Serhatlić, Tanja Šeter, Nedžib Delić i Milena Pantović.

U okviru festivala, 3.avgusta, u galeriji Centra za kulturu sa početkom u 18 sati, biće otvorena izložba slika Miomira Miša Vemića, a drugog festivalskog dana, 4. avgusta, takođe u galeriji Centra za kulturu od 18 sati, biće održana promocija knjige “Đevojko, zlatna jabuko“, autora Senada Gačevića i Senada Kazića.

Pokrovitelj festivala je Opština Bijelo Polje, izvršni producent bjelopoljski Centar za kulturu, a medijski sponzori su RTCG i Radio Bijelo Polje.

Prijatelji festivala su kompanije “Mesopromet Franca“ i “Put-Gross“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!