Izložba eksponata sa nalazišta Brskovo

U mojkovačkom Centru za kulturu „Nenad Rakočević“, otvorena je izložba eksponata sa arheološkog lokaliteta Brskovo. Eksponati sa nalazišta zajedno sa eksponatima vezanim za Brskovo, biće izloženi u galeriji Centra za kulturu do 17. avgusta.

Sa otvaranja izložbe (Foto: RTCG)Foto: Sa otvaranja izložbe (Foto: RTCG)

Izložbu Brskovo organizovali su Opština Mojkovac i Centar za kulturu u saradnji sa Polimskim i Zavičajnim muzejom Bijelo Polje te JU Centar za arheologiju i konzervaciju Crne Gore.

Eksponati su sa arheološkog nalazišta Brskovo i koji su rezultat ponovnog istraživanja pokrenutog od strane Ministarstva za kulturu. Pored eksponata koji se nalaze u Mojkovcu na izložbi su mjesto našli i oni koji se nalaze u muzejima u Bijelom Polju i Beranama.

(Foto: RTCG)Foto: (Foto: RTCG)

Izložba je usmjerena na očuvanje kulturnog naslijeđa grada ali i na predstavljanje nalazišta, čime bi se upotpunili turistička ponuda grada, kazala je direktorica Centra za kulturu, Ljilja Jočić.

Autor postavke, za koju je stručnu ocjenu dao arheolog Predrag Lutovac, je mr Mladen Blažević. Izložbu je otvorio potpresjednik Opštine, Slavenko Blažević, a prisutnima se obratila i dirktorica Centra za kulturu Ljiljana Jočić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar