NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja „Nove knjige“

By Ivan Kern

0408novaknjiga


P
ortal Analitika
i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagrađuju dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

Ljubitelji pisane riječi imaju priliku da dobiju dva naslova u izdanju Nove knjige. Tako će prva dva čitaoca koji danas u 12 časova pozovu broj našeg portala 067 / 300 – 107, postati dobitnici knjige „Čitanje s lista“ ili „Čovjek koji nije želio da voli“, koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

Dafni Kalotaj: Čitanje s lista

Dafni Kalotaj je još jednom napisala roman koji čitaoci neće moći da ispuste iz ruke.

0408citanjeslistaLiričan i evokativan, ovaj roman se bavi pitanjima: koji je smisao porodičnog života, koji je smisao umjetnosti i ljepote u svakodnevnom životu i koliki značaj ima intuicija, kako u kreativnom stvaranju, tako i u individualnom razvoju.

„Čitanje sa lista“ prati život tri različita lika – Remi, Hejzel i Nikolasa – i govori o tome kako se njihovi životni putevi ukrštaju. Nikolas i Hejzel su srećno vjenčani par. Nikolas je dirigent koji radi u Bostonu, a Hejzel je okupirana brigom oko bolesnog oca u Sjevernoj Karolini. Iako ne vjeruju da razdvojenost ugrožava njihov brak, Nikolasovo „lutanje oka“ može imati razorne posljedice po Hejzel. Remi je mlada violistkinja i od trenutka kada se Nikolas pojavio kao njen dirigent, on okupira njenu pažnju. Remi ne uspijeva da odoli šarmantnom dirigentu i njihove simpatije prerastaju u ljubav.

Dvadeset godina kasnije, Remi i Hejzel se slučajno susreću. Na prvi pogled, njihov susret se čini beznačajnim, ali to je susret koji čini da ove tri osobe postanu nerazdvojne.

Federiko Moća: Čovjek koji nije želio da voli

„Čovjek koji nije želio da voli“ je nevjerovatna ljubavna priča i priča o uzbudljivom 0408covjekkojinijezeliosusretu dvije izgubljene duše pune ljubavi i strasti. Ovo je sasvim nešto neočekivano od Federika Moće.

U priču nas uvode zaljubljeni Andrea i Sofija, dvoje mladih koje je život od samog početka stavio na veliki test. Andrea je strastveni vozač motora, a Sofija svjetski poznata pijanistkinja. Njihovi životi se mijenjaju kada Andrea doživi saobraćajnu nesreću i ostane nepokretan. Sofija se odriče svoje karijere, daje zavjet Andrei da više nikada neće zasvirati, i u potpunosti mu se posvećuje.

Sve idealno funkcioniše, a onda se jednoga dana u njihove živote pojavljuje Tankredi – muškarac iz snova koji posjeduje ostrvo na Fidžiju, predivne vile po cijelom svijetu, privatne avione i neodoljivu privlačnost, ali čovjek koji ne želi da voli. Međutim, njegove želje se mijenjaju kada slučajno sretne Sofiju.

Da li će Tankredi uspjeti da zavede Sofiju i da je nagovori da ponovo zasvira?

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!