Marko Stojanović Louis premijerno u KIC-u

Beogradski kantautor, Marko Stojanović Louis, premijerno će sa svojim bendom nastupiti u srijedu, 18. aprila na Velikoj sceni Kulturno informativnog centra „Budo Tomović“ sa početkom u 20 sati.

.

Kako su najavili iz te institucije kulture, podgoričkoj publici Stojanović će predstaviti pjesme sa posljednjeg albuma „Beskraj“, ali i albuma „Shine on me“.

Marko Stojanović Louis je postao poznat publici kao član benda „Marakuja“ sa kojim je snimio dva albuma. Godine 2015. uplovljava u solističke vode i izdaje svoj prvi solo album pod nazivom „Shine on me“ na engleskom jeziku, na kom je jednu pjesmu posvetio ocu. Aprila 2017. godine objavljuje drugi samostalni album „Beskraj“ na srpskom jeziku sa 11 pjesama, od kojih su devet dueti, a obradio je i dvije očeve pjesme sa Hadžimanovim i Stefanovskim „Doviđenja“ i „Cveće cafnalo“, uvjeren da će ga na taj način sačuvati od zaborava. Osim što pjeva, Marko se potpisuje i kao kompozitor, aranžer i dizajner zvuka, a na albumu je sarađivao sa umjetnicima poput: Vasila Hadžimanova, Vlatka Stefanovskog, Adnana Šarana, Boža Vreća, Tanu Saxena (Indija), Layth SidiQ (Jermenija) itd.

Na albumu „Beskraj“ je prisutan uticaj balkanske i orijentalne muzike sa primjesama džeza, fanka, popa i regea.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!