Modro blago na Ljetnjoj pozornici

Gradsko pozorište iz Podgorice izvešće sjutra veče predstavu za djecu Modro blago, na Ljetnjoj pozornici u Tivtu, s početkom od 21 sat.

Ulaznica košta pet euraFoto: Ulaznica košta pet eura

Karte se mogu kupiti na biletarnici po cijeni od pet eura.

Modro blago je priča o potrazi za blagom grupe tinejdžera, smještena u šezdesete godine prošlog vijeka. Radnja se dešava u Herceg Novom.

Družina biva ponesena legendom o sakrivenom blagu, negdje na skrovitom mjestu u tom gradu. U isto vrijeme, za vrlo konkretnim blagom, traga i nacistička ekspedicija. Njihove potrage se ukrštaju i djeca dolaze u egzistencijalnu opasnost, jer postaju svjedoci nečeg opasnog.

Kroz ovaj avanturistički komad akcentovan je niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca: relativizacija bogatstva, konstanta zla oličenog u neonacizmu.

Predstava je i svojevrstan poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti.

U predstavi igraju Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović.

U autorskom timu su i scenografkinja Vladislava Munić-Cunnington, kostimografkinja Magdalena Klašnja i kompozotor Srđan Marković.

Tekst prema motivima istoimenog dječjeg klasika pripada Dušanu Kostiću, napisao i dramatizovao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!