Redžić i Bogoslavljević svirali na Ljetopisu

Gitarista Sanel Redžić i violinista Jovan Bogoslavljević nastupili su sinoć ispred Dvorca kralja Nikole, u okviru muzičkog segmenta “Barskog ljetopisa”.

(Foto: Barski ljetopis)Foto: (Foto: Barski ljetopis)

Taj duo muzičara koji imaju izuzetno uspješne solističke karijere, u regionu i van njega, za festivalsku publiku izveli su Paganinijeve sonate, originalno napisane za ova dva instrumenta, potom Pjacolinu “Istoriju tanga” komponovanu za flautu i gitaru, kao i Tefaljinih “Šest španskih pjesama”, koje se originalno interpretiraju na klaviru i solo pjevanjem. Bilo da je riječ o originalnim kompozicijama, ili obradama za violinu i gitaru, repertoar za ove umjetnike ne manjka, stoga što su ta dva instrumenta sasvim u sazvučju.

“Sviram u različitim kamernim sastavima, svirao sam i sa harfom, violončelom, klavirom, drugom ili sa više gitara; nastupao sam i sa solo-pjevačima i harmonikom, i mogu da kažem da je meni lično kombinacija sa violinom jedna od najdražih. To je zato što sviramo u dva različita registra. Recimo, ako Jovan ima neku melodiju, meni je vrlo lako da ga pratim, što je recimo sa čelom malo teže”, kazao je gitarista Sanel Redžić.

Bogoslavljević i Redžić već nekoliko godina uspješno nastupaju i muziciraju zajedno. Vjeruju da ta saradnja ima lijepu i dugu budućnost. U planu je njihov prvi album, čije se objavljivanje očekuje u narednih šest mjeseci.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar