Balša Brković u atrijumu Ljetnjikovca Buća

By kristina jerkov

0508balsab


A
utorsko veče pisca, pjesnika i publiciste Balše Brkovića biće sjutra priređeno u atrijumu Ljetnjikovca Buća od 21:30 časova.

Tom prilikom biće promovisan njegov treći roman „Plaža Imelde Markos“, još jedan u nizu naraciju smještenih u današnju Podgoricu.

Nakon bestselera „Privatna galerija“ (2002, četiri izdanja) i „Paranoja u Podgorici“ (2010, tri izdanja), „Plaža Imelde Markos“ je treći roman iz Podgoričkog kvarteta, koji će, kako autor najavljuje, biti zaokružen romanom „Ponoć na Lenjinovom bulevaru“.

– Ovaj roman ima posebno mjesto u zamišljenom Podgoričkom kvartetu. Želio sam da priču o jednoj mogućoj svakodnevici ispričam na način koji nije uobičajen, niti opterećen dnevnopolitičkom retorikom. Ipak, to je angažovana priča, priča o našem vremenu, o krizi koja postaje opravdanje za sve i solidarnosti koje je sve manje – objašnjava autor.

Balša Brković (1966) jedan je od ključnih autora nove crnogorske književnosti. Diplomirao je Opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je pet knjiga poezije, knjigu priča („Berlinski krug“) i tri romana. Za roman „Privatna galerija“ dobio je nagradu Miroslavljevo jevanđelje (2004). Bavi se i pozorišnom kritikom, istorijom i teorijom anarhizma. Dugogodišnji je kolumnista Vijesti i urednik subotnjeg dodatka Art.

Foto: Duško Miljanić

Via: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!