ESPRESSIVO: Koncert dua Uzur – Katsarava

By kristina jerkov

LOGOespressivo


D
uo dvojica poznatih umjetnika – violončeliste Viktora Uzura i pijaniste Gigle Katsarava nastupiće sjutra na u Ministarstvu kulture na Cetinju od 21 sat, u okviru 7. Espressiva.

Viktor Uzur (SAD – Srbija) nastupao je kao solista i kamerni muzičar u mnogim državama Evrope, Azije i Sjeverne Amerike, uključujući koncerte i saradnje sa kompozitorima kao što su Tikon Krenjikov, Petris Vasks i Luis Nilson. Uzur je diplomirao i magistrirao na Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi. U SAD je sarađivao sa Bernardom Grinhausom, Linom Harelom, Majkl Fleksmanom i Dejvidom Starkvederom. Doktorirao je na Državnom Univerzitetu Mičigen u klasi Surena Bagratunija.

Franscusko-gruzijski pijanista Gigla Katsarava takođe je završio studije na Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi, a magistrirao na Visokoj školi „Franz List“ u Vejmaru i na Nacionalnom konzervatorijumu za muziku i ples u Parizu. Poznat kao zahtjevan pedagog, Katsarava je profesor na Školi za muziku „Alfred Cortot“ u Parizu. Već više godina drži seminare u Francuskoj i inostranstvu – Japanu, SAD-u, Španiji, Brazilu.

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!