GRAD TEATAR: Koprodukcija „Tri sestre“ četvrta festivalska premijera

By kristina jerkov

0408trisestrebd


P
redstava „Tri sestre“, nastala prema čuvenom dramkom tekstu A. P. Čehova, u režiji i adaptaciji Slobodana Milatovića i Ane Vukotić, biće sjutra izvedena u Crkvi Santa Marija od 22 časa, u okviru 28. Grad teatra.

Ovo je četvrta premijera budvanskog festivala, koja je nastala u koprdukciji sa Festivalom internacionalnog alternativnog teatra – FIAT iz Podgorice i „Zahumljem“ iz Nikšića.

– Proces je otpočeo u „kući dobrih duhova“ – Kuslevovoj kući u Podgorici. Najprije su nas prostori kuće naveli na Čehova, nametnula se ljubav kao tema, a onda su se pojavile „Tri sestre“… Svjesni rizika kada su u pitanju specifični zahtjevi igranja Čehova, ipak smo se odlučili za veoma mladu ekipu crnogorskih glumaca. Rad na predstavi je od samog početka bio istraživačkog karaktera na više nivoa: na planu pristupa Čehovu, na planu glumačke igre u datom ambijentu, a posebno na planu muško-ženskih odnosa. Da li je potreba za ljubavlju uzrokovana strahom od samoće? Da li iz istog razloga postoje neostvarene, nestvarne i nemoguće ljubavi? Tri sestre smo radili kao savremenu priču, oslobađajući je svih elementa koji je suviše povezuju sa Čehovljevim vremenom i otkrivajući elemente koji i stotinu godina kasnije imaju isto značenje u muško-ženskim odnosima, kazao je Slobodan Milatović o radu na ovom projektu.

U predstavi igraju Bojana Malinovska, Julija Milačić, Ana Vučković, Momo Pićurić, Dejan Ivanić, Zoran Vujović, Miloš Pejović, Petar Novaković i Jovan Krivokapić, kao i Ivan Marović, koji je autor muzike. Koreograf je Sonja Vukićević, a kostimograf Lina Leković.

Iz Grad teatra najavljuju i tri reprize komada – 6, 7. i 8. avgusta u istom prostoru.

Foto: Grad teatar / Duško Miljanić

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!