Sjutra premijera filma „Granice kiše“

Premijera filma „Granice kiše“ biće održana sjutra u okviru sarajevskog filmskog festivala. Film je autorsko djelo reditelja Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, a realizovan je i uz pomoć Ministarstava kulture Crne Gore i Radio Televizije Crne Gore.

.Foto: .

Film „Granice kiše“ je priča o ljubavi i nadi. Radnja je smještena u danas napuštena sela na granici Crne Gore i Hercegovine, u blizini granice sa Hrvatskom. Glavna junakinja Jagoda stiže iz grada da posjeti rodbinu i sprema ispite, a njeno prisustvo donosi promjene i nadu svima koje sretne, razotkrivajući sve naše svakodnevne strahove, predrasude i netrpeljivost prema drugačijem.

Snimanje je nastavljeno tek 2015. godine, a producent i ko-autor Vlastimir Sud je izjavio: „Na naš film ‘Granice kiše’ kao da su se srušili svi mogući problemi koji mogu da se dese prilikom snimanja jednog igranog filma. Nije mi poznato da se jedan projekat ovako ‘opirao’ da se pojavi pred publikom, i šokove smo doživljavali do pred sam kraj post-produkcije. Ne može se opisati uzbuđenje koje poslije deset godina rada osjećamo, i iskreno se nadam da će publika osjetiti toplinu koju ova filmska priča ima. Volio bi da se ispune one poznate Gandijeve riječi da dobre stvari dolaze polako, što je i razmišljanje potpuno u duhu našeg filma“.

Film će otvoriti i festival u Nišu 25. avgusta.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar