Igralište škole na Viru u novom ruhu

#MitropolijaCrnogorskoPrimorska #SkadarskoJezero #BračniPar #NpSkadarskoJezero

skola-igracke-virpazar.jpg

Osnovci koji pohađaju O.Š. "Jovan Tomašević" u Virpazaru od naredne jeseni odmore će provoditi uživajući u razonodi na novom, moderno opremljenom igralištu.

Projekat ukupne vrijednosti oko 15.400 eura finansirala je njemačka nevladina organizacija KUKUK-Kultur u saradnji sa Eramus Fondom. Izgradnju je uz podršku uprave škole pokrenuo Savjet roditelja. Uz dječje igralište uređeno je i ograđeno dvorište škole i prostor oko ustanove, a postavljeni su i koševi na sportskom terenu.

Izvođenje radova pomoglo je 35 volontera, majstora i inženjera iz Njemačke koji su boravili u školi, 15 učenika- volontera, kao i volonteri iz NVO Naša akcija iz Podgorice.

Na svečanosti povodom otvaranja igrališta, direktor škole Miodrag Šćepanović zahvalio je partnerima iz Njemačke i volonterima, ukazujući da je njihov rad “primjer kako se za kratko vrijeme može uraditi veliki posao”.

“Volonterima iz Njemačke pridružili su se i članovi NVO ‘Naša akcija’ iz Podgorice na čelu sa Petricijom Pobrić, koji su, osim što su učestvovali u svim aktivnostima, pokazali i veliku stručnost u slikanju murala. Draž volonterizma se i pored jezičke barijere svakodnevno osjećala” – zadovoljan je Šćepanović.

Direktor škole je uručio zahvalnice NVO KUKUK- Kulture iz Njemačke, NVO Naša akcija iz Podgorice, predsjednici Savjeta roditelja Brankici Gažević i bračnom paru Pobor.

Obraćajući se u ime organizacije KUKUK Kulture, nadzornik radova Johannes Lemcke-Huhner je naglasio da je omladina ta koja je najbitnija u ovom projektu, te da su upravo oni svojim radom, trudom i srcem izgradili teren. Naveo je koliko je bitno da se radi sa mladima, jer kroz realizaciju ovakvih projekata “oni uče, razvijaju se i shvataju značaj zajedništva”.

Akciju su podržali DOO “Voli”, restoran “Voda u kršu”, TO Bar, Mitropolija crnogorsko-primorska, privatni preduzetnici iz Virpazara, NP Skadarsko jezero, bračni par Pobor, predsjednica Savjeta roditelja Brankica Gažević i njen suprug…

Izvor: Bar Info

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!