OŠ Anto Đedović za saniranje kuće Alena Efovića

#SvakaLimenkaSeRačuna #HumanitarneAkcije

os-anto-djedovic-kuca-humanosti01.jpg

U JU OŠ “Anto Đedović” tokom prve sedmice februara pridružili su se misiji koju su pokrenuli TO Bar i Radio Bar, i pokrenuli akciju skupljanja pomoći za saniranje kuće humaniste Alena Efovića. Akciju su nazvali “Spasimo kuću humanosti”.

U holu škole postavljene su kutije za priloge sa porukom „Priložite onoliko koliko ste u mogućnosti, iskreno i od srca, i to će imati veliku vrijednost za djecu kojoj su toplina i pažnja najpotrebniji“.

Članovi uprave OŠ “Anto Đedović” i učenici – Jovan Popović (IX-2), Lazar Knežević (III-2), Anja Mirković (III-1) i Aleksa Okuka (VII-1) posjetili su danas zgarište kuće Alena Efovića i uručili mu novac koji su prikupili u okviru humanitarne akcije. Oni su na dar odnijeli i simboličan poklon – umjetnički rad učenika.

Đaci su odlučili i da novac sakupljen u okviru reciklažne akcije “Svaka limenka se računa”, prilože za pomoć “kući humanosti”. Ovu akciju je u septembru prošle godine pokrenula prf. Dragana Vukčević.

I učenici trećeg razreda sa svojim učiteljicama Vesnom Čabarkapom i Arnelom Alković organizovali su 14. februara kreativnu radionicu pravljenja kolača. Tokom velikog odmora prodavali su kolačiće u školskom holu, a sav prikupljeni novac doniran je, takođe, za „kuću humanosti“. Štand malih preduzetnika bio je veoma posjećen, a kolače su kupovali učenici, roditelji, nastavnici i članovi kolektiva.

“Naša škola je uvijek podržavala humanost na djelu, dokazali smo i sada da smo spremni da pomažemo drugima”, poručili su iz ove škole.

Direktorica Stanka Vukčević zadovoljna je što su učestvovali i učenici, roditelji đaka i zaposleni. U ime uprave škole, zahvalila je svima koj su svojim prilogom podržali ovu humanitarnu akciju.

Izvor: Bar Info

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!