Spasiti sadnice palmi i maslina navodnjavanjem

#NvoInfoSport #500Eura #CrneGore

bane-navodnjavanje-maslina01.jpg

NVO Info Sport Bar je uputila apel javnosti za hitno obezbijeđivanje sredstava za navodnjavanje palmi i maslina koje je ova organizacija zasadila u toku prošle godine na kompleksu Sportsko-rekreativnog centra Bar.

Kako navodi mr Miodrag Banović iz ove NVO, mladi zasadi maslina i palmi na kompleksu su, tokom 2016. i do 10. jula ove godine, navodnjavani u ličnoj inicijativi, uz pomoć vatrogasnih cisterni Službe zaštite Bar i Mornarice Vojske Crne Gore, ali je pojava učestalih ljetnjih požara isključila mogućnost daljeg angažovanja vatrogasne opreme u tu svrhu.

S obzirom da je mlade zasade, u sušnom ljetnjem periodu, potrebno navodnjavati svakih 7 do 10 dana, iz NVO Info sport Bar ističu da je neophodno obezbijediti novčana sredstva u iznosu od 2500 eura za nabavku opreme i angažovanje ljudskih resursa za obavljanje tog posla.

NVO Info Sport Bar je u toku 2016. godine, u akcijama u kojima je učestvovao veliki broj naših sugrađana, institucija, javnih i privatnih preduzeća, oplemenio jednu od najposjećenijih gradskih zona, zasađivanjem velikog broja sadnica maslina, rogača i palmi.

Izvor: Bar Info

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!