Evropa sugeriše vraćanje zadruga

By admin

Kamatara (2)

Evropa sugeriše vraćanje zadruga

Prilikom posjete opštini Pljevlja Šef sektora za politiku, evropske integracije i trgovinu u Delegaciji EU u Crnoj Gori, Alberto Kamarata izjavio je da poljoprivredni bi proizvođači sa sjevera udruživanjem mogli da riješe probleme kao što su manjak fondova, usitnjena domaćinstva i komplikovane procedure za apliciranje za evropske fondove.

-Stvaranje kooperativa i udruženja poljoprivrednika osigurava da će se vaš glas čuti, čak i na nivou EU. Još jedan razlog za udruživanje su procedure za MIDAS i IPARD programe sa kojima ćete se lakše nositi ako sarađujete i dijelite znanje, kazao je Kamarata.
Kamarata se sastao i sa predstavnicima lokalne vlasti, sa kojima je između ostalog razgovorao o poljoprivredi, turizmu i ekologiji.Posjete je dio aktivnosti predviđenih projektom Hajde da razgovaramo o Evropskoj uniji 2, koji finansira EU. Projekat sprovodi nevladina organizacija FORS Montenegro u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori i Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija, kao dio komunikacionih aktivnosti EU.

Kamatara je prilikom posjete Pljevljima obišao Husen pašinu džamuju i Manastir Svete Trojice

Kamatara (5)

Kamatara (4)

Takođe Kamatar je održao predvanje u svečanoj sali Gimnazije i tom prilikom uručio nagrade Miliću Dujoviću, Demiru Mujeviću i Danici Rondović za osvojena prva tri mjesta na literarnom konkursu na temu „EU vrijednosti“.

Kamatara (3)

Kamatara (6)
On se, kako je saopšteno iz Delegacije EU, sastao sa novim gradonačelnikom Žabljaka i predstavnicima sektora turizma i poljoprivrede.Cilj posjete je bio da se Delegacija EU upozna sa situacijom na terenu i izazovima sa kojima se lokalni stanovnici susreću, ali i da se govori o praksama u EU i načinima na koje proces integracija može uticati na svakodnevni život.

Izvor: Pljevlja Portal

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!