JU Dnevni centar Pljevlja realizuje projekat „NOVO ZANIMANJE – NOVA ŠANSA ZA POSAO“

#Pljevlja

JU Dnevni centar 2

U Dnevni centar Pljevlja realizuje projekat „NOVO ZANIMANJE – NOVA ŠANSA ZA POSAO“ koji je podržao ZZZCG (Poziv za podnošenje predloga projekata profesionalne rehabilitacije, aktivne politike zapošljavanja i zapošljavanja lica sa invaliditetom).Partneri na projektu su Srednja stručna škola Pljevlja, NVU “Zračak Nade” i DOO Riznica, a saradnici DOO Vodovod Pljevlja i DOO Primasoft Pljevlja.Vrijeme realizacije projekta je 10 mjeseci: od 10. januara do 10. novembra 2017. god.
JU Dnevni centar 3U četvrtak 18.05.2017.god. Dnevni centar Pljevlja organizovao je polaganje za zanimanje pomoćni računovodstveni radnik za 7 lica sa invaliditetom u Srednjoj stručnoj školi Pljevlja. Polaganje se sastojalo od pismenog zadatka iz računovodstva i usmenog dijela ispita. Komisiju za polaganje su sačinjavali predstavnik Srednje stručne škole, jedan predstavnik ZZZCG – Biro rada Pljevlja i predstavnik JUDnevnog centra Pljevlja. Lica su uspješno završila polaganje i Srednja stručna škola kao licencirani izvođač će izdati sertifikate polaznicima. Lica sa invaliditetom su predhodno završila obuku za ovo zanimanje u trajanju od 150h.7 lica sa invaliditetom koja su prošla obuku su raspoređena kod poslodavaca na obuku na konkretnom radnom mjestu pomoćni računovodstveni radnik/ca do 10.06.2017.god.JU Dnevni centarOsnovni ciljevi projekta:
Prevencija socijalne isključenosti zapošljavanjem lica sa invaliditetom i njihovim bržim uključivanjem u radne i društvene procesePodizanje nivoa svijesti nezaposlenih lica sa invaliditetom o potrebi obrazovanja za nova zanimanjaPodizanje nivoa svijesti javnosti i poslodavaca o radnim kapacitetima lica sa invaliditetom i mogućnostima i benefitima zapošljavanja ovih licaUspostavljanje partnerstva između poslodavaca i organizatora obrazovanja odraslih, sa ciljem povećanja zaposlenosti lica sa invaliditetomPosebni cilj projekta:Povećanje broja lica sa invaliditetom koji su završili obuku za prilagođeni program računovodstvenog tehničara i zaposlili se.

Izvor: Pljevlja Portal

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!