Počelo prijavljivanje poslodavaca za program stručnog osposobljavanja

#Pljevlja

ssvo

Prijavljivanje poslodavaca koji žele da učestvuju u Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem počinje sjutra. Zavod za zapošljavanje i Uprava za kadrove javno su pozvali poslodavce da se uključe u Program. Slobodne radne pozicije mogu prijaviti do 16. oktobra.

Poslodavci iz realnog sektora prijave dostavljaju područnoj jedinici Zavoda, odnosno birou rada, prema sjedištu poslodavca i preko portala elektronske uprave portal eUprave, koji se nalazi na adresi www.euprava.me.

Državni organi institucije nadležne za poslove obrazovanja, zdravstva, policije, vojske i kulture, privredna društva u većinskom državnom vlasništvu, kao i javne službe čiji je osnivač opština, advokatske kancelarije, notari, izvršitelji, turističke organizacije, političke partije prijave podnose Upravi za kadrove.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Na evidenciji Zavoda trenutno je registrovano 988 visokoškolaca bez odrađenog pripravničkog i oni su potencijani korisnici Pograma stručnog osposobljavanja.

Njihov broj nije konačan, zbog toga što će u međuvremenu, dok ne počne prijavljivanje visokoškolaca, dosta njih diplomirati, pa se prijaviti u evidenciju.

Stručno osposobljavanje visokoškolaca traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visikim obrazovanjem

Izvor:Dnevne novine

Pripremila:Ljiljana Čepić: učesnica projekt „Povežimo se informisanjem“koji realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Izvor: Pljevlja Portal

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!