Prašina prekrila Pljevlja, stanje alarmantno

#Pljevlja

maljevac

Lijepo nedjeljno jutro je bilo samo lijepo na prvi pogled. Jak jugozapadni vjetar podigao je prašinu sa Maljevca i rudničkih kopova Cementare i Potrlice. Sve je začinio požar u blizini rudničkog kopa Potrlica , ispod magistralnog puta Pljevlja – Prijepolje. Oko podneva Pljevlja su bila potpuno prekrivena prašinom i dimom. Ono što je interesantno je da je mjerna stanica koja je locirana u Kupusištu pokazivala svega 30 pm10 po metru kubnom tako da su je mogli komotno ugasiti, da ne troši struju. Ekipa Pv portala bila je na nekoliko lokacija u gradu i pokušala da kroz fotografije pokaže javnosti u kakvoj su se prašini gušili Pljevljaci.

2

guke

kop1

kop2

maljevac

maljevac3

maljevac4

21752147_10210450839935936_3361092235933702629_n

Dakle, na odlagalištu Maljevac danima nema vodenog ogledala. Možda ekološka inspekcija treba da pošalje elektroprivredi Crne Gore pismenu molbu da ispuni važeće standarde? Pitamo ekološkog inspektora iz ekološke države da mu možda ne kasni plata, koja nije mala, pa štrajkuje i neće da radi svoj posao? Pitamo Vladu Crne Gore na koji način će da zaštiti djecu iz ovog grada od preduzeća čiji su oni većinski vlasnici? Pitamo javnost Crne Gore kako bi reagovala da se ovo desilo u Podgorici?

Kada vidite ovo poštovani Pljevljaci sami zaključite čega ste se jutos sve nadisali?!

Autori: Učesnici projekta „Povežimo se informisanjem“koji realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Izvor: Pljevlja Portal

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!