Uspješno završena potraga za stranim turistima na Durmitoru

#Pljevlja

durmitor

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore, na poziv OKC 112 Direktorata za vanredne situacije MUP-a, uspješno su završili potražnu akciju na Durmitoru, u reonu Crveni pas.

Kako je saopšteno iz OKC-a, dvoje turista Hana Hegyiova (21, Slovačka , Košice) i državljanin Češke Marek Haša (21) uputili su juče oko 19 časova poziv za pomoć, uz objašnjenje da su se izgubili u reonu Crveni pas na Durmitoru..

Odmah po pozivu pripadnici Gorske službe spašavanja krenuli su u potragu koja je trajala tokom čitave noći i nastavljena jutros, uz veoma loše vremenske uslove (kiša, jak vjetar, magla) i otežavajuće okolnosti (turisti kod sebe nisu imali gps uređaj, lampu, a telefon sa kog su uputili poziv za pomoć bio je van funkcije). Pripadnici GSS su jutros oko 10 časova pronašli turiste koji su iscrpljeni i u pratnji spasilaca stigli na Žabljak.

Pripremila, Nataša Knežević-učesnica projekta “Povežimo se informisanjem”, koji realizuje NVO “Paradoks” u partnerstvu sa NVO “Informativni centar Pljevlja”, podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

Izvor: Portalanalitika.me

Izvor: Pljevlja Portal

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!