Manje gostiju u Herceg Novom

By ana popovic

hn208rjadran


P
očetak avgusta u Herceg Novom po broju registrovanih turista slabiji je za jedan odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, ali i šest odsto je više gostiju u hotelima, iako hotel „Centar“ zbog rekonstrukcije ne radi. Prema podacima Turističke organizacije, na novoskoj rivijeri boravi 22.232 gosta, od čega je 19.759 stranih, a domaćih 2.473, javlja Radio Jadran.

Najviše je furešta smješteno u domaćinstvima 15.229, a u hotelima 3.992, hostelima 2.168, auto kampovima 843.

U Crnoj Gori boravi 125.000 turista, što je na nivou prethodne godine u ovo vrijeme – saopštavaju iz NTO.

U poređenju sa istim periodom prethodne godine najveći rast broja turista bilježi Kotor, gdje boravi 13 odsto više turista, a najveći pad je zabilježen u Tivtu gdje je devet odsto manje turista, gdje više nema hotela „Plavi horizonti“. Posjećenost ostalih opština je na prošlogodišnjem nivou.

Da je turistička sezona u zenitu pokazuju podaci relevantnih institucija za praćenje turističkog prometa. Na graničnim prelazima je u ovom periodu zabilježen promet vozila za 29 odsto veći u odnosu na isti period prethodne godine, promet vozila kroz tunel Sozina je veći za tri odsto, promet putnika na aerodromima je za pet odsto veći, dok je broj korisnika roaming usluga u našoj zemlji veći za četiri odsto u odnosu na uporedni period lani.

Call Centar Nacionalne turističke organizacije 1300, koji je na raspolaganju turistima 24 sata za sve informacije, sugestije, pritužbe i pohvale, zabilježio je tokom prethodne nedjelje ukupno 579 poziva, od čega se 129 poziva odnosilo na pritužbe, dok se 446 poziva odnosilo na pružanje opštih informacija o brojevima telefona, smještajnim kapacitetima, manifestacijama, uslovima na putu i vremenskim prilikama i sl.

U pomenutom periodu na ovaj broj pristigle su i pohvale prije svega na kulturno-zabavni program na primorju.

Većina pristiglih pritužbi odnosila se na nelegalno izdavanje smještaja, tzv. „dilere“ soba, buku i nepoštovanje plažnog reda i pravila 50/50 na plažama, koje se odnosi na postavljanje mobilijara.

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!