„Mein Schiff 3“ ponovo u Kotoru

By ana popovic

1ko


U
Kotor je jutros uplovio najnoviji megakruzer Mein Schiff 3, njemačke kompanije TUI Cruises dovezavši 2,59 hiljada putnika i više od hiljadu članova posade.

Ovaj „zeleni brod“, kako ga još zovu zbog najnovije tehnologije primijenjene u pogonu, koji ispunjava najmodernije ekološke zahtjeve, uploviće u toku ove nautičke sezone još dva puta, 1. i 15. oktobra, saopšteno je agenciji Mina biznis iz Luke Kotor.

Prema riječima direktora Luke Kotor, Vasilija Kusovca, Mein Schiff 3, između ostalog, filtrira izduvne gasove i balastne vode i sa njega je gotovo nemoguće zagađenje mora, pa će se ovom i sličnim brodovima pružati povoljnosti kako bi što češće dolazili.

Mien Schiff 3, čija je gradnja koštala 360 miliona eura, iz finskog brodogradilišta STX Finland izašao je 22. maja ove godine, a u Kotor je prvi put na svom premijernom putovanju stigao 9. jula, nakon čega je dolazio više puta.

Brod je dugačak 293, širok 36 metara i ima oko 99,53 hiljade bruto registarskih tona.

Posjeduje 1,253 hiljade putničke kabine, brojne restorane, barove i bazene kao i preko 1,7 hiljada kvadrata za sport i rekreaciju.

Nakon Kotora, popodne nastavlja putovanje ka Brindiziju.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!