Nije moglo doći do sudara aviona

Zoran Đuranović iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo saopštio je da nije moglo doći do sudara na nebu iznad Novog Beograda, koji se dogodio sredinom jula, a u kojem je učestvovao i avion naše avio-kompanije. Kako je Đuranović saopštio za RCG nakon toga je, navodi, pokrenuta istraga, suspendovan kontrolor letjenja i smijenjen direktor SMATSE.

ilustracija (foto: pixabay.com)Foto: ilustracija (foto: pixabay.com)

Mediji su prenijeli da je umalo došlo do sudara aviona MA i „cesne“ a prisebnošću pilota crnogorske aviokompanije nesreća je izbjegnuta.

„Incident se zaista dogodio, prenijeli su mediji da je umalo došlo do sudara, što i nije baš tačno. Ugrožene su norme razdvajanja ali nije moglo doći do sudara,“ saopštio je Đuranović.

„Mi smo dobili informaciju 30 minuta nakon tog događaja takoda smo u toku sa istragom, ali nije uobičajeno da dajemo izjave dok istraga traje“, kazao je Đuranović.

Zbog tog incidenta u Kontroli letjenja Crne Gore i Srbije (SMATSA) došlo je do smjene nekoliko kontrolora leta i njihovog šefa.

„To nije prijatan događaj nikada, ali eto to je rizik posla. Smijenjen je i direktor aerodromske kontrole koji rukovodi službom. Istraga je u toku,“ dodao je Đuranović dodajući da beogradske službe vode istragu i obavještavaju ih o svemu.

„To se u poslu dešava, činjenica je da je događaj prijavljen, ali nema potrebe da se diže panika i da se prikazuju događaji onakvim kakvi nijesu,“ saopštio je Đuranović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar