Novi i Ribinsk će sarađivati u turizmu, privredi…

Saradnja u oblasti turizma, privrede, kulture i sporta u fokusu je sporazuma koji su juče potpisali predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i gradonačelnik ruskog grada Ribinska, Denis Valerijevič Dobriakov.

.

Na ovaj način saradnja je zvanično započela, istakao je predsjednik Katić nakon potpisivanja sporazuma.

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, gradovi su izrazili obostranu namjeru da rade na jačanju veza i razvoju partnerstava među institucijama, udruženjima i preduzetnicima.

„Saradnja će da se odvija prije svega na polju turizma, privrede, kulture i sporta. To su oblasti o kojima smo razgovarali i koje definitivno povezuju naša dva grada“, istakao je Katić.

Prva zvanična posjeta i sastanci čelnika uslijedili su nakon što je ovaj ruski grad iskazao želju za saradnju sa Herceg Novim.

.

„Tokom dvodnevne posjete i prijema u kabinetu predsjednika, gosti su upoznati sa potencijalima našeg grada, brojnim projektima i planovima“, navodi se u saopštenju.

Prema riječima Katića dogovorena je i uzvratna posjeta predstavnika lokalne uprave i hercegnovskih privrednika Ribinsku, gdje će imati priliku da predstave grad i njegove razvojne mogućnosti.

Gradonačelnik Ribinska Denis Valerijevič Dobriakov, kako se dodaje u saopštenju, potvrdio je da su široke mogućnosti saradnje i kazao da će posjeta hercegnovske delegacije biti ozbiljno pripremljena jer je osim formalnih odnosa uprava dva grada, veoma važno uspostavljanje kontakata među preduzetnicima.

„Ukoliko ta važna oblast preduzetništva prepozna svoj interes i sama saradnja naših gradova ići će bržim tempom“, smatra Dobriakov.

.

Iz novske OPštine dodaju da je Dobriakov izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Herceg Novi i, kako su kazali, zahvalio se domaćinima na prijateljskom prijemu.

„Srećan je što se prva zvanična posjeta delegacije grada Ribinska realizuje tokom trajanja manifestacije Dani ruske kulture, a Sveta arhijerejska liturgija kojoj su prisustvovali ostavila je na rusku delegaciju izuzetno jak utisak“, kalali su iz Katićevog kabineta.

Nakon potpisivanja sporazuma, predstavnici dva grada prisustvovali su otvaranju Dana ruske kulture u galeriji „Josip Bepo Benković“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!