O projektima za zapošljavanje OSI

#VisokeTemperature #JavniPoziv #ServisneInformacije #UdruženjeMladihSaHendikepom

U emisiji govorimo o ponovljenom javnom pozivu Zavoda za zapošljavanje, za projekte za zapošljavanje OSI. Udruženje mladih sa hendikepom i Savez slijepih su oštro reagovali na najavu Zavoda da će većina sredstava biti usmjerena sjevernim opštinama uz obrazloženje da je to najava moguće korupcije.O novonastaloj situaciji, ali i projektu pružanja pomoći OSI i uslovima za dodjelu grant šema, u emisiji razgovaramo sa predstavnicima UMHCG I ZZZCG.

Urednici i voditelji emisije Marija Marković i Danijel Garić

– Dječijem prosjačenju, čestoj pojavi na nasim ulicama tokom ljeta.Koliko je system upucen u taj problem, da li se i kako vrši monitoring nad ekonomskom eksploatacijom djece kako bi ih zaštitili od rizika da postanu bijelo roblje,ali domaćoj i evropskoj pravnoj regulativi, pojašnjavamo u razgovoru sa Duškom Sljivančanin- pomoćnicom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

– Uticaju vrućina na mentalno zdravlje.Kako visoke temperature djeluju na naš organizam, kada promjene raspoloženja, nesanica i drugi simptomi ukazuju da imamo problem sa psihom, čućemo od psihologa- Dr Marka Djurdjića.Telefonska linija će biti otvorena i za gledaoce.

– U redovnoj rubrici ponedjeljkom“Plodovi jutra“, govorimo na temu “,Radovi u pčelinjaku“,Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati Nebojsa Veličković iz Službe za biljnu proizvodnju.

– Bijelim rodama, našim novim gostima Već nekoliko dana, stanovnici podgoričkog naselja Zagorič mogu posmatrati novog komšiju koji odmara na krovovima kuća. Kakvi smo im domacini, mozemo li ih zaštiti kako bi ta populacija nastavila sa gnijezdjenjem, otkriće nam Marija Stanisić iz Centra za zaštitu ptica.

Najavljujemo:

– Ljetnji vojni kamp za mlade, u organizaciji Ministarstva odbrane.Tim povodom, gost Jutra biće Mihailo Volkov-generalni direktor Direktorata za ljudske resurse.

-Naši dezurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Najaviće Javni poziv za učešće mladih u programu prevencije nasilja koji sprovode SOS PG i Min.sporta, a posjetiće i KIC Budo Tomovic.Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture….

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Danijel Garić

Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!