O protestima bivših radnika KAP-a

U emisiji govorimo o radikalizaciji protesta bivših radnika Kombinta aluminijuma u stečaju. Njih oko 60, protestovalo je pred zgradom Vlade u Glavnom gradu i najavilo da će ovih dana na zboru odlučiti o mogućoj radikalizaciji protesta nakon što je Ustavni sud CG oborio Zakon o izmirenju obaveza, prema kojem je za 414 penzionera trebalo da bude isplaćeno 5,45 miliona eura otpremnina.

Urednica i voditeljka emisije, Marija MarkovićFoto: Urednica i voditeljka emisije, Marija Marković

U nastavku:

– U redovnoj kontakt rubrici „Plodovi jutra“ govorimo o IPARD javnom pozivu za dodjelu bespovratne podrške preradi u sektoru poljoprivrede, kroz koji će malim i srednjim preduzećima iz sektora poljoprivrede biti na raspolaganju novih 17 miliona eura za investicije od 40.000 do 1.500.000 eura, uz bespovratnu podršku od 50%.

– Informatoru „Kuda nakon osnovne škole“ koji sadrži savjete za učenike i njihove roditelje, kao i za sve koji utiču na izbor zanimanja osnovaca. Vodič za svršene osnovce je pripremio Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

– Ulozi Centra za socijalni rad u dijelu pružanja savjetodavnih usluga djeci kao krajnjim korisnicima. Gošća u emisiji biće psihološkinja Marija Babić.

– Kampanji „Biti fizioterapeut nije lako“ sa ciljem skretanja pažnje javnosti da fizioterapeut ne može biti svako i da fizioterapeuti takodje imaju obavezu licenciranja i relicenciranja u okviru Komore fizioterapeuta Crne Gore.

– Antologiju aforizama „Dah duha“. Priređivač i izdavač je Veljko Rajković koji će tim povodom biti naš gost.

– U Jutarnjem možete gledati i priče o štetnosti pesticida, mladom bračnom paru koji se bavi stočarstvom, festivalu zdravlja, udomljavanju kućnih ljubimaca i mnoge druge.

Najavljujemo:

– Radionice Propulsion fonda koje startuju naredne sedmice. Naš gost biće predstavnik organizacije Zeljko Veljković.

– Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Informisaćemo o Konkursu Ministarstva prosvjete o sufinansiranju magistarskih i doktorskih studija, a biće riječi i o projektu razvoja Niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori.

– Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz culture, Meridijani…

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!