O protestu taksista

Taksisti iz svih gradova Crne Gore 12. aprila u Podgorici će održati protest zbog trenutnog stanja u toj oblasti, odlučio je Izvršni Odbor Strukovnog sindikata taksista Crne Gore. Problem su im obavljanje auto-taxi prevoza protivno Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaja i protivno opštinskim odlukama koje regulišu tu oblast, nesankcionisanje sive ekonomije, nezakonite odluke o auto-taxi saobraćaju i selektivna primjena kaznene politike.

Urednica i voditeljka emisije, Marija Marković

nastavku o:

– Društvenom centru za lica koja traže međunarodnu zaštitu, a koji su u Spužu prošle sedmice otvorili Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice UNHCR i Crveni krst Crne Gore. U Centru će biti organizovane brojne edukativne radionice i ostale aktivnosti za djecu i odrasle koji se nalaze u sistemu azila u Crnoj Gori.

– Proljećnom umoru i depresiji. Pospanost, letargija, bezvoljnost, stalan manjak energije – samo su neki od simptoma koje osjećamo na izmaku zime i sa prvim sunčanim danima. Znaci tipični za prolećni umor, ponekad mogu biti simptom ozbiljnijeg poremećaja, bolesti pa čak i depresije. Više u razgovoru sa psihijatricom dr Maidom Burdžović.

– U redovnoj kontakt rubrici „Plodovi jutra“ govorimo o Tehničkoj saradnji sa Slovenijom u cilju unapređivanja kvaliteta proizvoda, kroz integrisane sisteme kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Merisa Čekić, načelnica za politiku kvaliteta u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

– Vajber stikerima Ministarstva odbrane koji su postali veoma popularni među korisnicima aplikacije. Preuzeti su oko 15.000 puta, nakon što su se pojavili 26. marta. Stikeri su napravljeni kako bi se popularizovala Vojska Crne Gore.

– U Jutarnjem možete gledati i priče o životu poljoprivrednika iz Crmnice, kreativnim radionicama za najmlađe, bodi artu i mnoge druge.

Najavljujemo:

– Buduće aktivnosti novog CO-working prostora u Glavnom gradu. Drugačiji kutak – prostor za zajednički rad otvoren za sve mlade, studente, preduzetnike, inovatore i istraživače otvoren je u podgoričkom City kvartu zahvaljujući podršci Nagrade za društvene promjene. Iza ove ideje stoje tri Baranke, studentkinje master studija Univerziteta Donja Gorica.

– Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Uputićemo se prema Budvi, provjeriti kako mještani i gosti provode proljećne dane, a od lokalnih turističkih organizacija čuti i kako teku pripreme za ljetnju sezonu 2018.

– Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz culture, Meridijani….

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljilja Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!