O stanovima za socijalno ugrožene

#GlavniGradPodgorica #GlavniGrad #VisokeTemperature #ServisneInformacije

U Jutarnjem programu govorimo o novom oglasu za dodjelu 15 stanova socijalno ugroženim gradjanima, čije je raspisivanje najavio Glavni grad Podgorica, odmah po završetku praznika. Riječ je o Regionalnom stambenom program usmjerenom rješavanju stambenog pitanja za najranjivije kategorije. Uslove za apliciranje za dodjelu novih stambenih jedinica, pojasniće nam Vladimir Rajčić-pred. Komisije za rjeŠavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe.

Urednici i voditelji Jutarnjeg Danijel Garić i Marija Marković

– Pojavi zmija na naseljenim područjima. Visoke temperature i manjak kiše utiču na povećanu brojnost zmija koje, tražeći sklonište, često zalutaju u kuće, ostave i garaže. Da li su naše zmije bezopasne, kada susret sa njom moze biti koban i kako reagovati u jednoj takvoj situaciji, čućemo od herpetološkinje Lidije Polović.

– Kampanji iz bezjednosti saobraćaja “Prva je prva pomoć“. Cilj je podsjetiti sve učesnike u saobraćaju, a naročito vozače motornih vozila na skup mjera i postupaka kojima se spašava život i sprečava dalje pogoršanje zdravlja povrijeđenih i oboljelih osoba. O kampanji u razgovoru sa predstavnicima Alfa centra.

– U redovnoj rubrici utorkom “Pitajte advokata“, govorimo na temu “Legalizacija smještaja“. Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokatica Vesna Cimbaljević.

Najavljujemo:

– Akciju MUP-a “Kad pijem, ne vozim“, koja će trajati do 15.avgusta. U razgovoru sa gostima emisije, saznaćemo u kojoj se mjeri poštuju odredbe Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koje se odnose na upravljanje vozilom pod uticajem alkohola.

– Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture….

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Danijel Garić

Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!