Od naredne sezone bolje vodosnabdijevanje Bara

U narednoj turističkoj sezoni u Baru se očekuje znatno bolje vodosnabdijevanje jer će iz Regionalnog vodovoda biti preuzeto dodatnih 200 sekundnih litara vode. To preduzeće trebalo bi da dobije i podršku Evropske banke za obnovu i razvoj od 16 miliona eura za rješavanje vodosnabdijevanja i otpadnih voda u najugroženijim mjesnim zajednicama, Dobroj Vodi i Velikom Pijesku. Više vode imaće i stanovnici Sutomora i Čanja, najavio je direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/08/10/292443/final.mp4

Na putu smo da u veoma kratkom roku unaprijedimo vodosnabdijevanje u onom dijelu barske opštine gdje je to dugogodišnji problem, kazao je direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

„Na ovom sastanku smo donijeli odluku da šest odvojaka koji su izgrađeni 2011, a do sada bio u funkciji samo jedan, da već u susret sljedećoj turističkoj sezoni budu u funkciji još najmanje četiri odvojka“, kazao je direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić.

Regionalni vodovod kandidovao je i projekat za rješavanje problema vodosnabdevanja i otpadnih voda u Dobroj vodi i Velikom pijesku.

„Regionalni vodovod je danas predsjedniku Opštine Bar saopštio da smo mi spremni, ukoliko se tako dogovorimo, da se Regionalni vodovod zaduži za 16 miliona eura i da na jedan kvalitetan način riješi probleme vodosnabdijevanja na tom značajnom prostoru opštine Bar“, kazao je Jevrić.

Urednije vodosnabdevanje doprinijeće razvoju turizma, ali obezbijediti kvalitetniji život i za građane Mrkojevića i ostalih mjesta u barskom zaleđu, kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, koji je već u septembru najavio izgradnju rezervoara u Zaljevu.

„S tim stavljamo u funkciji još jedan od odvojaka Regionalnog vodovoda i poboljšavamo vodosnabdijevanje jednog bezvodnog područja, to jest naselja Sveti Ivan, poboljšavamo vodosnabdijevanje u Zaljevu i u Polju, ali itekako gradimo i dodatnu perspektivu za razvoj dalje mreže ka Velikom pijesku“, kazao je predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević.

„Ovo je dobra vijest i za građane Bar i za barski vodovod“, kazao je direktor Vodovoda Zoran Pajović.

„Pozdravljam te aktivnosti i pozdravljam novog predsjednika opštine koji je ispred sebe postavio vrlo ambiciozne planove“, kazao je direktor Vodovoda Bar, Zoran Pajović.

Direktor Regionalnog vodovoda obećao je i da voda neće poskupiti, uprkos tome što je voda iz tog sistema najjeftinija u Crnoj Gori – 37 centi po kubnom metru.

Vesna Šoškić, TVCG

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar