Pasarela nije riješila probleme

Iako je Sutomore dobilo novu pasarelu napravljenu sa ciljem da se smanje gužve i poveća bezbjednost učesnika u saobraćaju, ponavlja se slika iz prethodnih godina. Saobraćajna policija svakodnevno je prisutna i reguliše saobraćaj na tom dijelu primorja.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/08/12/292667/pasarela.mp4

Nova pasarela u Sutomoru nedavno je završen, obrisani su obližnji pješački prelazi, a ostale stare navike pješaka. Najuporniji ignorišu pješački most i policajce, pa sami nađu način da pređu magistralu u jeku turističke sezone.

Komandir saobraćajne policije u Baru Nikola Drašković, ističe da bi bez prisustva saobraćajne policije situacija bi i gora.

„Najveći teret ove gužve i problematike nosi saobraćajna policija koja je svakodnevno ovdje u jutarnjim časovima – 5 sati, popodne 3 do 4 sata smo obavezni da budemo tu. Pasarela jeste pomogla u jednom dijelu, ali nije nam potpuno otklonila nedostatke koji su na ovom dijelu puta, usko grlo, velika frekvencija saobraćaja“, kazao je za TVCG Drašković.

Pasarela je tehnički ispravna, ali postoje i određene zamjerke. Građani i turisti kao neke od mana ističu nepostojanje rampe za lica sa invaliditetom, dječija kolica ili kofere.

„Nedostatak najveći ove pasarele je ograda koja je ovdje potrebna da bi se pješaci usmjerili na nju i takođe još jedna pasarela iza Volija“, kaže Drašković.

Sa druge strane ima i onih koji su zadovoljni novom pasarelom.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar