Podgoričke rijeke dobra zamjena za more

U Crnoj Gori visoke temperature izmamile su brojne kupače koji rashlađivanje nalaze u rijekama. Pored poznatih moračkih plaža sve su popularnije i one na Cijevni.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/08/10/292445/FINAL.mp4

Dževad Eminović naučio je da pliva u Nikšiću. Za sebe, i ali one koji su plivanje učili u rijekama, tvrdi da su najbolji plivači. Trenutno živi u Njemačkoj, ljetuje na našem primorju. Ipak s mora je došao na Cijevnu i plažu Dinoša.

„Evo baš smo došli danas, tu smo na moru dalje, sad smo došli malo ovdje, oduševljen sam, super, kao Crna Gora, šta ima ljepše za mena“, kazao je jedan od ljubitelja rijeke Dževad Eminović.

Na pitanje zašto je pored mora ipak odabrao rijeku Dževad kaže, „Ipak ja sam u Nikšiću rođen, isto na rijeci Zeti, na Krupac, Slano, bavio se ronjenjem dugo godina, Ronilački Nikšić, volim na rijeke. Milija mi je Rijeka nego more i planine”.

Dževad primjećuje da je više kupača na rijekama bilo ranije.

„Više je bilo prije, puno više i lijepo je vidjeti djecu što dolaze, treba prenositi na njih od nas starijih da čuvaju ovo“, kazao je.

Pored toga što u rijekama nalaze spas od visokih temperature, brojni su pronašli i mir. Kako na Cijevni, tako i na Morači, bilo je i kampera. Osim turista i Podgoričani provode vrijeme na rijekama. Balša Tomović je na Cijevnu došao sa porodicom. Kaže da je voda hladna, ali da u tropskim danima to prija.

„Ovdje mogu naći pristojno rashlađenje, ovo je fino mjesto za odmoriti. Ako nabavite svu potrebnu opremu, mislim da se možete sasvim fino provesti“, kazao je Balša.

Posjetioci podgoričkih plaža kazali su da su riječne obale pravo mjesto za organizovanje druženja, te su nerijetka i okupljanja uz roštilj.

Anđela Ralević, TVCG

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar