Bečić i Abazović zvanično u koaliciji

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA predali su večaras izbornu listu za lokalne izbore u Podgorici, koji ći biti održani 27. maja.

Abazović i Bečić, krajem marta, potpisali Memorandum o saradnji

Nosilac koalicione liste „Aleksa Bečić – Dritan Abazović – Podgorica za 21. vijek – Demokrate i URA“ je odbornik Demokrata Vladimir Čađenović.

Predstavnici dvije partije su prije predaje liste Opštinskoj izbornoj komisiji potpisali koalicioni sporazum, kojim su ozvaničili saradnju u Podgorici.

Demokrate i URA bi trebalo u koaliciji da nastupe i na izborima u Bijelom Polju, Baru, Danilovgradu i Golubovcima, pod sloganom „Za 21. vijek.“

Nosioci lista u svim gradovima biće iz Demokratske Crne Gore, dok će raspored na izbornim listama biti 70 odsto predstavnika Demokrata prema 30 odsto predstavnika pokreta URA.

Prema dogovoru samo u Bijelom Polju odnos predstavnika na izbornim listama biće 50 prema 50.

Lideri stranaka Aleksa Bečić i Dritan Abazović krajem marta potpisali su Memorandum o saradnji, navodeći da će time promovisati novu generaciju političara i stvoriti „tim za budućnost“.

Oni su tada ocjenili da dvije partije imaju čiste izvore finansiranja, zavidnu reputaciju i veliko uvažavanje međunarodne zajednice.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!