BOGDANOVIĆ: Velika uloga Cetinja u italijansko-crnogorskim odnosima

By ana popovic

sbutegaBogdan


G
radonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović primio je danas dr Antuna Zbutegu, koji će u narednom periodu stupiti na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Italiji i ambasadora Crne Gore u Republici Malti i Republici San Marino.

Kako je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika, tokom sastanka, više riječi bilo je o proteklim aktivnostima Prijestonice Cetinje u pogledu doprinosa crnogorsko-italijanskoj saradnji, ali i o budućnosti odnosa dvije države.

Bogdanović i Sbutega su se saglasili da su privreda, kultura i obrazovanje samo neki od segmenata bilateralnih odnosa u kojima postoji izuzetan potencijal za jačanje.

Bogdanović je podsjetio ambasadora Sbutegu na brojne aktivnosti Prijestonice Cetinje, koje su prevashodno bile usmjerene u pravcu promocije italijanske kulture, ali i međugradske saradnje, pri čemu je posebno istakao izuzetno kvalitetne i sadržajne odnose sa Ambasadom Republike Italije u Crnoj Gori. On je podsjetio na dosadašnju saradnju prijestonog grada sa italijanskim gradovima Gaeta i Spoleto, najavljujući da će ona u budućem vremenu biti dodatno osnažena”, piše u saopštenju.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!