Brajović: O uslovljavanju nema govora

Komentarišući najavu povratka GP URA i Demokrata, predsjednik Skupštine Ivan Brajović navodi da o bilo kakvom uslovljavanju ni sada, kao ni ranije ne može da bude govora.

Foto: „Povratak opozicije će ubrzati i podsticajne izjave evropskih zvaničnika“ (foto: skupstina.me)

Lideri Demokrata i Ure Aleksa Bečić i Dritan Abazović predstavili su juče „Plan za prevazilaženje aktuelnog političkog i institucionalnog stanja u Crnoj Gori“. Oni su saopštili precizne zahtjeve, nakon čijeg ispunjenja bi se vratili u Skupštinu.

„Izborni porazi očigledno djeluju otrežnjujuće. Desilo se upravo ono što sam od početka bojkota najavljivao: građani ne tolerišu da ih izabrani predstavnici ne zastupaju u Parlamentu. Podsjetiću da je Skupština i bez opozicije uradila veliki posao. Između ostalog, na osnovu preporuka ODIHR-a izmijenili smo jedan broj zakona i unaprijedili izborni ambijent. Uprkos pozivu, opozicija nije učestvovala u njihovoj izradi, a takođe je onemogućila usvajanje Zakona o izboru poslanika i odbornika“, naveo je Brajović.

Predsjednik parlamenta smatra da je serija izbornih poraza političkim akterima dala odgovor i preporuku da povratak u Skupštinu treba da se desi što prije, i to bezuslovno.

On podsjeća da skupština radi u punom legitimitetu, ali kaže i da bi puni kapacitet donio kvalitet više za razvoj demokratizacije crnogorskog društva.

„Do sljedećih parlamentarnih izbora 2020. može mnogo toga da se uradi“, navodi se u saopštenju Brajovića.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!